RePG ENERJİ’DEN KOMPRESÖR ATIK ISI GERİ KAZANIM PROJESİ

You are here:

RePG Enerji’nin Borusan Mannesmann ile beraber gerçekleştirdiği “Kompresör Atık Isı Geri Kazanımı Projesi” düşük sıcaklıklı atık ısılardan gerçek saha koşullarında elektrik enerjisi üretiyor.

repg-borusan-proje

RePG ENERJİ BORUSAN MANNESMANN KOMPRESÖR ISI GERİ KAZANIM PROJESİ

‘’Gizli Isı’’ ve Düşük Sıcaklıktaki ‘’Atık Isı’’ dan Elektrik Üretimi

Borusan Mannesmann ile beraber gerçekleştirdikleri “Kompresör Atık Isı Geri Kazanımı Projesi” ile ilgili RePG Enerji Sistemleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Karayağız, şunları söyledi: “100°C altındaki atık ısılardan elektrik üretimi gerçekleştirebilen, yüzde 100 yerli teknoloji ve mikro modüler tasarımlı dünyadaki ilk ve tek elektrik üretim sistemidir. Sanayileşme ile beraber artan elektrik tüketimi ve artan enerji maliyetleri, özellikle fabrikaları kendi elektrik üretim yatırımlarını yapmaya zorlamaktadır. Mevcut ve bilinen sistemlerin, yüksek ilk yatırım maliyeti ve uzun geri dönüş süreleri yatırımcıları düşündürmektedir. RePG Enerji Sistemleri; modüler yapısı sayesinde 2kW’tan 1MW’ta kadar projelerinizde düşük geri ödeme süreleri ile kendi elektriğini üretmek isteyen fabrikalara destek oluyor. 2023 yılı itibari ile yürürlüğe girecek “Yeşil Mutabakat” sınırlamaları çerçevesinde, atık ısılarınızdan elektrik üreterek karbon emisyonlarınızı düşürüyor. Yılda 7 bin 500 saat çalışan 10kW’lık bir RePG Sistemi; karbon emisyonunuzu 36 ton düşürmenize yardımcı olarak, karbon kredisi kullanmanızı engelliyor.”

UYGULAMA ALANLARI

  • Jeotermal Kaynaklar
  • Gaz Motorları Gömlek Suyu ve Egzozu
  • Pelet, Kömür, Doğalgaz Sobaları
  • Sıcak Su Güneş Panelleri
  • Kompresörler
  • Jeneratörler
  • Kazan Bacaları
  • Proses Atık Suları
  • Proses Bacaları

Sanayinin en büyük sorunlarından biri olan kompresör atık ısıları; tüm üreticiler için ciddi bir enerji maliyeti oluşturmaktadır. Kompresörde tüketilen elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 8’i basınçlı havaya dönüştürülebilirken, yüzde 85’i kompresör yağındaki ve yüzde 7’si de havadaki atık ısıya dönüşmektedir. RePG Enerji’nin Borusan Mannesmann ile beraber gerçekleştirdiği “Kompresör Atık Isı Geri Kazanımı Projesi” düşük sıcaklıklı atık ısılardan gerçek saha koşullarında elektrik enerjisi (elektrik, ısıtma & soğutma) üretilebileceğini göstermiştir.

Projenin detayları St Endüstri ” Kendi Enerjisini Üreten Fabrikalar” dergisinin mart 2022 sayısında yayınlandı. Projenin detaylarına ulaşmak için buraya tıklayın.