Frankfurt Otomobil Fuarı’nda New Mobility World Etkinliğine Katılan 8 Türk Otomobil Şirketi

You are here:

New Mobility World etkinliğine 2019 Frankfurt Motor Show kapsamında sekiz Türk girişimci katılacak. Uludağ Otomotiv Sanayi İhracatçıları Birliği (OİB) destekli girişimler, fuarda geleceğe yönelik teknolojilerini tanıtacak.

Otomotiv dünyasının kalbi 12 Eylül – 22 Eylül tarihleri arasında Frankfurt’ta atacak. 68. Frankfurt Otomobil Fuarı’na katılan firmalar en son model ve konseptlerini açıklayacak. 2015 yılından bu yana Frankfurt Motor Show ile eş zamanlı olarak düzenlenen New Mobility World’de ise geleceğin otomotiv teknolojileri ve mobiliteye yönelik çözümlere sahip girişimler yeni ürünlerini tanıtacak. Otomotiv teknolojileri ve mobilite alanında dünyanın önde gelen firmalarının buluşma noktası haline gelen New Mobility World’e ilk kez Türk girişimciler de katılıyor. Türkiye’den katılan startup’lar, otomotiv sektörünün sürdürülebilir geleceği için geliştirdikleri yeni çözümleri sunma fırsatı bulacak.
Startup’lar, 56 metrekarelik stand içerisinde çözümlerini sergileyecek ve pil teknolojileri, yenilenebilir enerji sistemleri, elektrikli araç teknolojileri, artırılmış gerçeklik ve giyilebilir yazılımlar, telematik cihazlar, robot teknolojileri ve enerji paylaşım altyapıları ile ilgili yeni fikirlerini sunacaklar. OİB, Türkiye’nin sadece küresel otomotiv endüstrisinde güçlü bir üretim merkezi değil, aynı zamanda bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge), inovasyon ve tasarım merkezi olmasını sağlamak için “Otomotiv Endüstrisinin Geleceği” tasarım yarışmasını düzenledi.
Birlik, yarışmaya katılan 100 şirket arasından sekiz startup’ı seçti. Fuara katılması ve Türkiye’yi temsil etmesi için Car4Future, drivee, Enwair, VSight, NextHorizons, REPG, Kodeco ve Enlil seçildi. REPG, elektrikli ve hibrit araçlar için yenilenebilir enerji kaynağına ve geleneksel araçlar için yakıt sistemlerine dayalı menzil uzatıcı üreticisidir. Car4Future ise elektrikli ve otonom araçlar için blockchain ile şarj enerjisi paylaşım ağı geliştirmiştir. Ayrıca Enwair, pil kapasitesini doğrudan etkileyen anot ve katot malzemelerine odaklanmaktadır. Kodeco ise otonom ve elektrikli araçlar için temiz enerji ve akıllı teknolojilerle geleceğin ulaşım çözümlerini sunmayı hedeflemekte.

Sergilenen İki Yerli Model

Türkiye’de üretilen otomobil modelleri Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Hyundai Assan’ın İzmit’te ürettiği yeni i10’un dünya lansmanı Frankfurt’ta yapılacak. 45’ten fazla ülkeye ihraç edilecek olan yeni i10 modeli, birinci sınıf güvenlik ve teknolojik özellikleriyle öne çıkıyor. Honda Türkiye tarafından tasarlanan 10. nesil Civic Sedan, Frankfurt fuarında sergilenecek bir diğer yerli model olacak.
Frankfurt Otomobil Fuarı, önemli eksikliklere rağmen yarın kapılarını medyaya açmaya hazırlanıyor. Toplam 22 otomobil markası – Alfa Romeo, Aston Martin, Alpine, Bugatti, Citroen, DS, Fiat, Ferrari, Jeep, Infiniti, Kia, Maserati, Mazda, Mitsubishi, Lexus, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Toyota, Suzuki , Subaru ve Volvo – “Yarın Sürüş” teması altında düzenlenen fuara katılmıyor.
Fuar resmi olarak 12 Eylül’de açılacak ve 22 Eylül’e kadar açık kalacak.

Bu yazının aslı Daily Sabah haberlerinde İngilizce olarak yayımlanmıştır. Yazıya ulaşmak için burayı tıklayınız.